Lazer tedavisi kör bırakabilir

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Ocak 2008 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Son tıp devrimlerinden biri olan lazerle tedavi yanlış uygulandığı takdirde tehlike saçabiliyor. Hastalar iyileşmek yerine yeni sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliyor...

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan lazer yöntemi yanlış kullanıldığı zaman tehlike aletine dönüşüyor. Özellikle görme bozukluklarını iyileştirmekte büyük öneme sahip olan lazerle, miyop, hipermetrop ve astigmat hastaları kolayca tedavi ediliyor.

HATA PAYI AZALIYOR

Alman Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Ali Ofluoğlu, excimer lazer uygulamasında gelişmiş teknolojinin önemine vurgulayarak, "Lazer tedavisinde geri kalmış teknolojinin kullanılması ve lazerde uzman olmayan kişilerce uygulanması hastalarda körlüğe bile yol açıyor" dedi. Ofluoğlu, korneası ince olanlara, kuru göz ve kollajen doku hastalarına, hamilelere, loğusalara, katarakt hastalarına, göz numarası ilerleyenlere lazeri önermiyor. Ofluoğlu, "Sürekli gelişen lazer teknolojisiyle, hata payı azalıyor" diye konuştu.

TEDAViDEKi HASSAS NOKTALAR

Ali Ofluoğlu lazer tedavisinde dikkat edilmesi gereken hassas noktaları şöyle sıraladı:

Hastaya ayrı bıçak kullanılmalı ve temizlik kurallarına sıkı uyulmalı. Lazer cihazının periyodik bakımı ve operasyon öncesi bakımı uzman kişilere tarafından yapılmalı. Lazer odasının sterilizasyon ve iklimlendirme koşulları lazer cihazına uygun olmalı, herkesin girişine izin verilmemelidir.

Gülden KILIÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber